Amsterdamsestraatweg 5 | 1411 AW Naarden | +31 (0)35 7370258 | STEL EEN VRAAG | NL EN DE

mr. Maarten de Vries

Mr. De Vries is advocaat en adviseur sinds 1988. Hij begon zijn loopbaan als advocaat op 12 januari 1988 als advocaat-stagiaire bij Froon Helmonds Advocaten in Amsterdam.

Vervolgens maakte hij omzwervingen als advocaat bij Bemelmans Van de Hel Amory Advocaten en De Vries Advocatuur in Nijmegen, en daarna 9 jaar als advocaat bij Van Diepen Van der Kroef Advocaten in Amsterdam en het Gooi. Tot 2020 was hij daarna als partner verbonden aan Vorstman Advocaten in Naarden.

Het zwaartepunt van zijn praktijk is steeds geweest het “handelsrecht”: de corporate (litigation) practice, zoals dat tegenwoordig heet. Of ook wel de ondernemingsgerichte praktijk.

Kenmerkende eigenschappen: goed in staat vraagstukken te analyseren, goede luisteraar, geduldig. Kijkt in de eerste plaats naar het belang van de cliënt. Houdt ervan complexe problemen tot de kern terug te brengen.

Mr. De Vries is veelzijdig geïnteresseerd: hij spreekt zijn talen (Engels, Duits, Russisch en Frans). Met 25 jaar ervaring als curator en bewindvoerder heeft hij een goed inzicht in jaarrekeningen en bedrijfsadministraties. Verder heeft hij affiniteit met ICT.

Lidmaatschap: VIA Incasso-advocaten, voorheen Insolad en Insol Europe.

Studie: na het behalen van zijn eindexamen aan het gymnasium Johan van Oldenbarnevelt in Amersfoort heeft hij de studie Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht en aan de Universiteit van Amsterdam volbracht. En passant behaalde hij de propedeuse Russisch in Utrecht.

Mr. De Vries is tevens uitgever en hoofdredacteur (en voornaamste auteur) van de gratis online kennisbank voor advocaten en juristen Lawyrup (zie www.lawyrup.nl).

Remy Donk

Remy werkt als juridisch medewerker bij DV Advocatuur. Hij groeide op in Venlo, in het zuiden van Nederland. Na het behalen van zijn atheneumdiploma vertrok hij naar de Verenigde Staten, om daar een semester te gaan studeren in Santa Barbara, Californië. Gedreven door zijn passie voor het recht, is hij bij terugkomst in Nederland rechten gaan studeren.

Hij heeft zijn bachelor Nederlands Recht behaald aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn werk bij DV Advocatuur is hij momenteel bezig met een master Internet, Intellectuele Eigendom en ICT recht aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Remy heeft de afgelopen jaren als juridisch medewerker voor verschillende Nederlandse gemeenten gewerkt en was hierbij vaak de schakel tussen burger en overheid.

Hij ondersteunt mr. de Vries bij zijn dagelijkse werkzaamheden en combineert de theorie uit de collegebanken met de rechtspraktijk. Remy vindt dat juridische jargon voor iedereen te begrijpen moet zijn. Daarom zet hij zich op vrijwillige basis in bij de stichting Rechtswinkel Bijlmermeer in Amsterdam.

Omdat hij opgroeide in de zuidelijke grensstreek, spreekt hij naast Nederlands en Engels ook Duits.